Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ο πιο καλος μαθητης του ...... Bozidar Maljkovic!

Δευτερη συνεχομενη ηττα για την ομαδα μας, εντος εδρας απο τους Αμπελοκηπους, χωρις μαλιστα την παρηγορια του ενος ποντου που προσφερει στον ηττημενο η ηττα στο tie-break. Κακο βραδυ για ολη σχεδον την ομαδα μας που εκανε 30(!) λαθη συνολικα, προσεφερε δηλαδη στον αντιπαλο το 40% των ποντων που πηρε στο παιχνιδι.
Παρα τα 5 αουτ σερβις μειναμε στο παιχνιδι μεχρι το 14-14 του πρωτου σετ. Ακολουθησε γενικο black-out, το σκορ εγινε 14-22 και το σετ τελειωσε αναποφευκτα εις βαρος μας με σκορ 19-25.
Τα περισσοτερα λαθη (11) τα καναμε στο δευτερο σετ, παρ'ολα αυτα το χασαμε στις λεπτομερειες με σκορ 23-25. Η κακη διαιτησια επαιξε εδω το ρολο της, χωρις βεβαια αυτο να δικαιωνει την εκταση της δικης μας κακης εμφανισης.
Στο τριτο σετ δεν παιχτηκε ποτε το ωραιον αθλημα της πετοσφαιρισης. Στην πραγματικοτητα παρακολουθησαμε μια παρτιδα απο το κλασικο παιδικο παιχνιδι 'τα μηλα' και μαλιστα ο δασκαλος που εφαρμοζε τους κανονες, ωστε να μην τσακωθουν τα κοριτσακια, ηταν μυωψ για να μην πουμε και ελαφρως πιωμενος! Το σετ τελειωσε με σκορ 18-25 και πολυ μας και καλο μας!
Μονη ουσιαστικα διακριθεισα η Λουκια Παπαγιαννοπουλου που πετυχε 12 ποντους (5 μπλοκ). Πηρε κακες υποδοχες σε μεγαλο μερος του παιχνιδιου η Ρεα Παναγιωτου, διορθωσε τις περισσοτερες απ'αυτες αλλα κυριως επαιξε το ρολο του πασαδορου οπως πρεπει, με καθαρα δαχτυλα και στιγμιαιες επαφες, χωρις να σπρωχνει, να συνοδευει και γενικα να ταλαιπωρει τη μπαλα. Την προηγουμενη μολις εβδομαδα αναφερθηκαμε παλι σ'αυτο το θεμα. Και οι δυο πασαδοροι μας τιμουν τη θεση τους οργανωνοντας το παιχνιδι με ορους -ας μας επιτραπει η εκφραση- βολλεϊκους. Οι διαιτητες θα επρεπε να επιβραβευουν αυτη την ποιοτητα στην πασα αντι να ανεχονται πασες στην κυριολεξια μπασκετικες 'γραπωνω τη μπαλα και την παω βολτα μεχρι να αποφασισω να την ξεφορτωθω!'
Στους 9 ποντους εμεινε η Ναντια Μωραϊτιδη, στους 7 (2 ασους) η Σοφια Κατσικα επηρεασμενη απο τον προ εβδομαδας τραυματισμο της, στους 6 η Αφροδιτη Χατζησωκρατη. Πολυ καλα στοιχεια εδειξε στο μικρο διαστημα που αγωνιστηκε στη φυσικη της θεση του πασαδορου η Αναστασια Βουτσαρα.
Αθλια διαιτησια απο το μπαρμπα Μητσο Αλτιπαρμακ. Ανεχτηκε στην κυριολεξια δεκαδες διπλες μπαλιες των φιλοξενουμενων, εχασε τις γραμμες του γηπεδου επανηλειμμενως, οσο δε για τον πειθαρχικο ελεγχο ας μην τα συζηταμε καλυτερα. Αποκορυφωμα της σπουδαιας διαιτητικης βραδυας που ειχε ηταν 'τα μηλα' που περιγραψαμε προηγουμενως. Και για να ειμαστε καθαροι: παιξαμε ασχημα, πιθανοτατα θα χαναμε και με καλη διαιτησια ομως δε μπορει οι διαιτητες να σου στερουν τη δυνατοτητα ενος καλυτερου αποτελεσματος που μπορει στο μελλον να αποδειχθει καθοριστικο για την καταταξη των ομαδων.
Η συνθεση μας: Βασαλου (L), Βουτσαρα, Κατσικα, Κρομμυδα, Λιουκα (c), Μπιτσοπουλου (L), Μωραϊτιδη, Παναγιωτου, Παπαγιαννοπουλου, Πολυχρονακη, Εμμανουηλ, Χατζησωκρατη, Χριστοφοριδου, Φραγκα.
Υ.Γ.1: Ο γνωστος coach-superstar του σωματειου της Φλυας απεκτησε σοβαρο ανταγωνιστη! Τετοια υπερενταση και τετοιες φωνες σε παιχνιδι που κερδιζεις και η διαιτησια σε παει με τα χιλια ... Μεχρι και οι φιλοι της δικης του ομαδας χασκογελαγαν με τις υπερβολικες εως και αστειες αντιδρασεις σε κερδισμενους -για ονομα του θεου!- ποντους.
Υ.Γ.2: Ο κυριος Μυλωνακης Αλεξανδρος προεδρος των διαιτητων της Αθηνας καταλαβαμε ολοι γιατι ηταν στο γηπεδο. Μπορει να μας εξηγησει ομως πως βρεθηκε καθιστος στη μεση του τραπεζιου της γραμματειας να δικαιολογει με υφος χιλιων καρδιναλιων τα αδικαιολογητα; Θα τον ξαναψηφισουν και ο πρωτος ΚΑΙ η δευτερη διαιτητης, ας μην ανησυχει! Αντι να προκαλει την τυχη του θα ηταν καλυτερα να φωναξει το μπαρμπα Μητσο στα αποδυτηρια και να του εξηγησει στοιχειωδως τους κανονισμους.
Υ.Γ.3: Μια ειλικρινης συγγνωμη στο δικο μας coach που τον φεραμε πιθανον σε δυσκολη θεση ειναι αληθεια οτι πρεπει να ειπωθει. Μηπως ομως πρεπει να ξανασκεφτει την 'κολαση' που λεγαμε, με την καλη παντα εννοια, βεβαιως-βεβαιως!
Υ.Γ.4: Bozidar Maljkovic, κορυφαιος Σερβος προπονητης του μπασκετ, τεσσερεις φορες πρωταθλητης Ευρωπης, την τελευταια απο αυτες με τον Παναθηναϊκο το 1996 (πρωτη του εξαστερου και πρωτη των εννεα συνολικα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ). Οι ομαδες του επαιζαν ελεεινες αμυνες και συχνα κερδιζε με σκορ παμπαιδικου. Λεγεται οτι του ανηκει η πατροτητα της εξης τακτικης που εισηγειτο στους παικτες του: 'Καντε σε καθε επαφη φαουλ. Δε μπορουν οι διαιτητες να τα σφυριξουν ολα γιατι θα μας αφησουν χωρις παικτες στο πρωτο δεκαλεπτο!'
 

1 σχόλιο:

  1. Ο Παπάγος έχει μια πολύ καλή ομάδα όμως δεν έχει και το ήθος της ομάδας που διεκδικεί την πρωτιά στο πρωτάθλημα. Είδαμε όλοι τις αντιδράσεις των ιθυνόντων του και κατά το παιχνίδι αλλά κυρίως μετά. Φωνές και τραμπουκισμοί, κάτι που εγώ που πρώτη φορά επισκέφθηκα την έδρα του έχω ακούσει ότι είναι "παράδοση" σε σημαντικά ματς. Το κυρίως κείμενο αλλά κυρίως τα υστερόγραφα κινούνται σε μονοπάτια φθήνιας και αν σκεφτούμε ότι τα σπορ είναι πρώτα παράγοντας πολιτισμού και μετά όλα τα άλλα βγαίνουν πολλά συμπεράσματα. Το ποιος γελοιοποιήθηκε τελικά μάλλον χρίζει περαιτέρω αναφοράς.. Κατά τα άλλα καλή συνέχεια στις παίχτριες της ομάδας σας και να μην πετάτε στα σκουπίδια την προσπάθεια τους με τέτοιες αμφιλεγόμενες συμπεριφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή