Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

'Μια ηττα εκτος εδρας και μαλιστα απο ενα σοβαρο και αηττητο μεχρι σημερα αντιπαλο σιγουρα δε φερνει το τελος του κοσμου. Και ειναι βεβαιο οτι θα τον υποδεχτουμε με 'αγριες' διαθεσεις στη ρεβανς του δευτερου γυρου.'

Ο πειρασμος 'να ευλογησεις τα γενια σου' ειναι πολυ μεγαλος, οταν ο τιτλος της αναρτησης ειναι το resume του σχολιου μας πανω στο παιχνιδι του πρωτου γυρου. Και για να μη δημιουργουνται λαθος εντυπωσεις: η προβλεψη για τη ρεβανς δεν παταγε πανω στα 38 χρονια που παρακολουθουμε το ωραιοτερο απο τα γυναικεια σπορ. Εχει πηγη την πιστη στη mentalite της φετινης ομαδας  και ιδιαιτερα τον καλως εννοουμενο 'τσαμπουκα' που επιδεικνυουν -μετα απο πολλα χρονια- πολλες απο τις παικτριες της.
Ελειπε βεβαια απο τις φιλοξενουμενες η εξαιρετικη δεσποινις Καραγκουνη που μας εκανε μεγαλο μερος της ζημιας στην Κερατεα. Σοβαρος αλλα οχι αρκετος λογος για να δικαιολογησει μια ηττα που ηρθε σε 65 μολις λεπτα και με συνολικο σκορ 75-42. Τα κοριτσια μας τρωγανε σιδερα, ο Αντωνης Πουμπουρας ειχε διαβασει μεχρι και τα εξωφυλλα του βιβλιου με τιτλο 'Ετσι παιζει ο ΓΣ Κερατεας' και το τελικο 3-0 ηταν 'The Inevitable Result'.
Με σκορ 25-14 κερδισαμε το πρωτο σετ χωρις να αφησουμε το παραμικρο περιθωριο αντιδρασης στις φιλοξενουμενες. Τωρα σοβαρα coach (της Κερατεας) -χωρις καμμια διαθεση ειρωνειας- αυτο το συστημα με το λιμπερο κρυμμενο στην τελικη γραμμη, πισω απο τρεις αλλους υποδοχεις, τι ακριβως εξυπηρετουσε; Κρυμμενες πασαδορους βλεπουμε συνεχεια, ακομα και κρυμμενες διαγωνιες βλεπουμε συχνα αλλα ο κρυμμενος λιμπερο πως δικαιολογει το ρολο του στο τερεν;
Στο 2-6 πηρε το σερβις η Ναντια Μωραϊτιδη, στο 10-6 το αφησε, βαλε και 8 ποντους που πετυχε μπορει ανετα να παρει το σετ στο σπιτι της, το κερδισε με την αξια της (25-15)! Εβαλε σοβαρη υποψηφιοτητα να παρει και το τριτο σετ, μενοντας στο σερβις απο το 4-1 ως το 10-1 αλλα ανακατευτηκε και η Σοφια Κατσικα στη διεκδικηση του, πηγαινοντας στη γωνια στο 13-6 και φευγοντας στο 20-6. Για την ιστορια το σετ τελειωσε με σκορ 25-13.
Οι δυο ακραιες μας ηταν προφανως και οι κορυφαιες του αγωνα. Η Κατσικα τελειωσε το παιχνιδι με 12 ποντους (3 ασσους, 1 μπλοκ) ενω η Μωραϊτιδη με 11 ποντους (4 ασσους, 1 μπλοκ). Απο κοντα η παντα πολυτιμη Αφροδιτη Χατζησωκρατη με 10 ποντους (2 μπλοκ). Επεστρεψε στις καλες εμφανισεις η Αθηνα Χρυσομαλλη με αψογη οργανωση και 6 ποντους (3 ασσους, 1 μπλοκ). Ολα τα λεφτα ομως ηταν οι αλλοι δυο ποντοι, τα γνωστα πλασε της στην πισω ζωνη που τρεχουν και οι εξη αντιπαλες να τα σωσουν αλλα ... Κερδισαν τη μαχη του φιλε οι κεντρικες μας, 5 ποντους (3 μπλοκ) η Κελυ Φραγκα, 4 ποντους (2 μπλοκ) η Λουκια Παπαγιαννοπουλου. Η ... υπερ-προστασια του coach στην επανελθουσα απο τον τραυματισμο αρχηγο μας Αγγελικη Λιουκα αρχιζει να αποδιδει. Τη χρησιμοποιησε μετα τα 2/3 του τριτου σετ και προλαβε να βγαλει δυο σουπερ αμυνες και να εκδηλωσει και 4 επιθεσεις με το παλιο γνωστο σφυρι του Θωρ(!) που κατεληξαν σε 2 ποντους και 2 δυσκολες αμυνες απο τις φιλοξενουμενες.
Ο Χρηστος Μαλφας και ο Σαραντος Προκοπιου ειχαν ενα πολυ καλο, αν και σχετικα ησυχο, διαιτητικο βραδυ. Ιδιαιτερα ο πρωτος εφαρμοσε με το νι και με το σιγμα τον κανονισμο για τις διπλες μπαλιες, ευχαριστη οαση μεσα στα σφυριγματα που ΔΕΝ εχουμε δει φετος.
Η συνθεση μας: Βασαλου (L), Βουτσαρα, Κατσικα, Κουγιουμπουναρλη, Λιουκα (c), Μπιτσοπουλου (L), Μωραϊτιδη, Παναγιωτου, Παπαγιαννοπουλου, Πολυχρονακη, Χρυσομαλλη, Χατζησωκρατη, Χριστοφοριδου, Φραγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου