Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ουισκυ με παγο ... κερναμε στον Παπαγο!

'Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου', ελεγαν οι αρχαιοι ημων προγονοι. Για το τρις εξαμαρτειν τι να πει κανεις ... Πηγαμε τριτη φορα φετος σε ματς Παπαγου-Αμαζονων χωρις adalat στην τσεπη (αντι-υπερτασικο αμεσης δρασης για τους μη γνωριζοντες) λες και δεν μας ειχαν προειδοποιησει για το το τι μελλει γενεσθαι τα κοριτσια και των δυο ομαδων στα δυο προηγουμενα παιχνιδια. Για μια ακομη φορα το ματς κριθηκε στο tie-break και μαλιστα με δραματικοτερο τροπο απο τα δυο προηγουμενα, για μια ακομα φορα οι αθλητριες εφτασαν στα ορια της εξαντλησης αφου το παιχνιδι διηρκεσε και παλι ακριβως 2,5 ωρες και για δευτερη φορα στο πρωταθλημα οι παικτριες μας εγιναν ενα χαρουμενο κουβαρι στο τελος του αγωνα αφηνοντας τις φιλοξενουμενες με μονη προς το παρον ευχαριστη αναμνηση την προκριση τους στο κυπελο.
Αναιτιολογητα χαλαρα μπηκαμε στο παιχνιδι στο πρωτο σετ με αποτελεσμα να ειμαστε συνεχεια πισω στο σκορ και να υποκυψουμε τελικα ευκολα με σκορ 17-25. Πιο σοβαρα μπηκαμε στο δευτερο σετ και καταφεραμε μαλιστα να προηγηθουμε με σκορ 17-15. Αιφνιδιο black-out και το σκορ ηρθε τουμπα 17-20 για να κλεισει το σετ με 20-25 εις βαρος μας.
Δεν μπορουμε να γνωριζουμε με τι απειλησε(!) τις παικτριες  του ο Αντωνης Πουμπουρας στην αναπαυλα του δευτερου σετ αλλα αυτο που ειδαμε απο την εξεδρα ηταν μια total recall απο τουλαχιστον τεσσερεις απ'αυτες στα τελευταια τρια σετ του αγωνα. Η δικαιολογημενα επηρεασμενη απο τον προ 15 ημερων τραυματισμο της Αθηνα Χρυσομαλλη πατησε επιτελους στα ποδια της μετα το τριτο σετ, πετυχε 5 ασσους στο διαστημα αυτο με σερβις βγαλμενο απο ταινια τρομου(!) και τελειωσε το παιχνιδι με 9 ποντους. Η Αφροδιτη Χατζησωκρατη -που η αληθεια ειναι οτι ειχε αρχισει να μπαινει στο κλιμα του παιχνιδιου απο τα μεσα του δευτερου σετ- επαιξε τη θεση 2 με τροφοδοσια τεσσαριου και εκανε ατομικο ρεκορ για φετος με 15 ποντους (2 ασσους). Η πρακτικα απουσα στα δυο πρωτα σετ Ναντια Μωραϊτιδη αρχισε να πυροβολει κατα ριπας τελειωνοντας το παιχνιδι επικεφαλης των σκορερ με 18 ποντους. Και η Δημητρα Βασαλου μετα απο το επιεικως μετριο ξεκινημα ανελαβε σταδιακα το γνωστο ρολο του δευτερου οργανωτη στις 'χαλασμενες' μπαλες και ολοκληρωσε τον αγωνα θριαμβευτρια στη μονομαχια με την εξαιρετικη δεσποινιδα Αυγοκλουρη που πηρε στο tie-break το 90% των επιθεσεων των φιλοξενουμενων.
Μ'αυτα και μ'αυτα το τριτο σετ το πηραμε δια περιπατου με σκορ 25-11. Το τεταρτο το πηραμε δια πυρος και σιδηρου με σκορ 25-22.Και το πεμπτο το πηραμε γιατι ετσι 'γουσταραμε' με 15-13! Sorry, coach, αλλα θα χρειαστουμε διαρκειας για το final-four;
Η Τανια Ιλανιδου εκανε δυναμικο come-back, μετα απο ενα περιπου διμηνο, δινοντας πολυτιμες λυσεις στην ακρη του φιλε με 8 ποντους. Δυο σετ αντεξε επηρεασμενη κι αυτη απο τον τραυματισμο της η Σοφια Κατσικα και προλαβε να πετυχει 7 ποντους. Η μονη με σταθερη αποδοση σε ολη τη διαρκεια του αγωνα ηταν  η Λουκια Παπαγιαννοπουλου που πετυχε 8 ποντους (2 ασσους) και εβγαλε στο παρκε τσαντιλα ΚΑΙ για τις 14 συμπαικτριες της!
Καλη διαιτησια απο το Νικο Μοσχο και τον Βασιλη Οικονομου. Εκαναν καποια λαθη αλλα οταν σε εναν αγωνα πεντε σετ και δυομιση ωρων σου διαμαρτυρηθουν δυο φορες η μια ομαδα και αλλες δυο η αλλη δικαιουσαι να λες οτι τα πηγες πολυ καλα.
Η συνθεση μας: Βασαλου (L), Βουτσαρα, Κατσικα, Ιλανιδου, Λιουκα (c), Μπιτσοπουλου (L), Μωραϊτιδη, Παναγιωτου, Παπαγιαννοπουλου, Πολυχρονακη, Χρυσομαλη, Χατζησωκρατη, Χριστοφοριδου, Φραγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου