Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ελαβαμε σχολιο ...

... το οποιο και δημοσιευουμε γιατι δε μας παει να μην απαντησουμε.
Ο σχολιαστης ειναι ο christos vg και αναφερεται στο παιχνιδι Παπαγου-Αμπελοκηποι:

'Ο Παπάγος έχει μια πολύ καλή ομάδα όμως δεν έχει και το ήθος της ομάδας που διεκδικεί την πρωτιά στο πρωτάθλημα. Είδαμε όλοι τις αντιδράσεις των ιθυνόντων του και κατά το παιχνίδι αλλά κυρίως μετά. Φωνές και τραμπουκισμοί, κάτι που εγώ που πρώτη φορά επισκέφθηκα την έδρα του έχω ακούσει ότι είναι "παράδοση" σε σημαντικά ματς. Το κυρίως κείμενο αλλά κυρίως τα υστερόγραφα κινούνται σε μονοπάτια φθήνιας και αν σκεφτούμε ότι τα σπορ είναι πρώτα παράγοντας πολιτισμού και μετά όλα τα άλλα βγαίνουν πολλά συμπεράσματα. Το ποιος γελοιοποιήθηκε τελικά μάλλον χρίζει περαιτέρω αναφοράς.. Κατά τα άλλα καλή συνέχεια στις παίχτριες της ομάδας σας και να μην πετάτε στα σκουπίδια την προσπάθεια τους με τέτοιες αμφιλεγόμενες συμπεριφορές.

Φιλε Χρηστο, σε ευχαριστουμε μια φορα γιατι εκανες τον κοπο να μας διαβασεις, δυο φορες γιατι εκανες τον κοπο να σχολιασεις τα γραφομενα μας και τρεις φορες για τα καλα σου λογια για την αγωνιστικη εικονα της ομαδας μας.
Παμε τωρα στην ουσια του σχολιου σου. Η εντος εδρας ηττα απο τους Αμπελοκηπους ηταν η τεταρτη φετινη για την ομαδα μας και σε διαβεβαιω οτι ηταν η λιγοτερο επωδυνη απο ολες οπως ευκολα θα καταλαβεις παρακατω. Σου παραθετω αυτουσια την κριτικη που καναμε στους διαιτητες στις τρεις προηγουμενες:  

'Καλη διαιτησια απο το Νεστορα Τσιτσικα και την Κορινα Μαυρικιδου. Ενα ουσιαστικο λαθος εκαναν και αυτο ηταν υπερ μας!' (Αποκλεισμος απο το κυπελο.)
'Διαιτητευσαν ο Νεστορας Τσιτσικας και ο Στελιος Σταυριανουδακης.' (Πρωτη ηττα, απο αντιπαλο που κατα πασα πιθανοτητα θα ξανασυναντησουμε στο final-four.)
'Ο Νεστορας Τσιτσικας και η Μαρια-Χριστινα Χαμπιλου εκαναν μια καλη διαιτησια.' (Τριτη φορα ηττα με τον Τσιτσικα ...)

Οπως βλεπεις ειμαστε με τον καλο λογο στο στομα και καλα που δεν μας πτοουν οι σημαντικες ηττες αλλα δεν μας πτοουν ουτε οι συμπτωσεις! Τι μας εφερε λοιπον στα ορια μας στον αγωνα με τους Αμπελοκηπους; Αυτο που πολυ ευστοχα επισημαινεις: το ηθος! Που δεν ειχε ο σφαγεας των προσπαθειων μας, η δεσποσυνη που ανεβηκε στο τραπεζι και καλα να μας φοβερισει (μπρρρ!) και ο συνδικαλας που χωθηκε να εξασφαλισει τα επομενα ψηφαλακια! Αν εχεις λοιπον ακουσει για 'παραδοση' αντιστασης στο σφαξιμο,στα εχουνε πει πολυ καλα. Η αμυνα στην αδικια δεν ειναι δικαιωμα αλλα υποχρεωση στη δημοκρατια. Οσο για τον πολιτισμο στα σπορ τον γεννα η ισονομια και η δικαιοσυνη. Στον απολιτιστο δεν θα απαντας με πολιτισμο γιατι κινδυνευεις να θεωρηθεις το λιγοτερο γραφικος και το περισσοτερο μ......
Και για να μην μακρηγορουμε: Το ποιος ηταν φτηνος και γελοιος -παλι δικιο εχεις- δε χρηζει περαιτερω αναφορας. Το ειδε ολος ο παρων κοσμος οπως ειδε και τη νικητρια ομαδα να αποχωρει ατσαλακωτη απο το γηπεδο. Τωρα γιατι ο επιεικως ασχετος με το αθλημα θα πρεπει να τοποθετηθει Υπουργος Πολιτισμου ... εδω ειμαστε να σε ξαναφιλοξενησουμε.
 

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ και εγώ για τη δημοσίευση του σχολίου, για τη διόρθωση στο "χρήζει", και για την απόφαση να αναρτήσετε και νέα δημοσίευση με αφορμή το σχόλιό μου!
    Την ουσία δεν την αντιλαμβάνεστε πλήρως όμως. Ωστόσο το μόνο που θα αναφέρω είναι το 1ο υστερόγραφό σας γιατί αυτό είναι που με ενόχλησε περισσότερο. Λέτε ρητά ότι οι οπαδοί των αντιπάλων σας χασκογέλασαν με τον προπονητή τους επειδή έκανε παρατηρήσεις σε έντονο ύφος στις παίκτριές του. Οι οπαδοί λοιπόν (οι υγιείς οπαδοί) καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ άλλων, χαριτολογούσαν με τα τεκταινόμενα. Ουδέποτε χασκογελάσαμε με τον προπονητή και είναι κατινιά και λάσπη κατ' εμέ να χρησιμοποιείτε παραφρασμένο κάτι που έπεσε στην αντίληψή σας, με σκοπό τον αχρείαστο σχολιασμό των μεθόδων που χρησιμοποιεί ο αντίπαλος προπονητής για να κοουτσάρει την ομάδα του. Ο καθένας να κοιτάει τα του οίκου του με άλλα λόγια. Θα δεχτώ πάντως, επειδή δεν διδάσκω ηθική, ότι χασκογελάσαμε με τον γραφικό, πλούσιο σε εκφραστικά μέσα, μεσήλικα showman οπαδό του Παπάγου και τις παρεμβολές του. Ο οποίος, ακόμα και αν ο προπονητής μας ήθελε όπως υποστηρίζετε τον τίτλο του γραφικού, του τον έκλεψε με περίσσεια ευκολία. Σημειωτέον ότι μιλάμε αφενός μεν για τοπικό πρωτάθλημα, αφετέρου δε τέτοιες αντιδράσεις δεν δικαιολογούνται από μεγάλους ανθρώπους που οφείλουν να είναι καλό παράδειγμα σε μικρότερους και πιο θερμόαιμους οπαδούς. Γι αυτό και ο φλεγματικός σχολιασμός.
    Όσο για τη διαιτησία, εφόσον νιώθετε ότι σας πετσόκοψε κάντε το μανιφέστο σας, έχετε κάθε δικαίωμα!
    Υ.Γ. Περί υπουργού, χωρίς να ξέρω πληροφορίες για το πρόσωπο που αμφισβητείτε.. Τι περιμένατε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αποφαση μας να σου παραχωρησουμε το βημα απεδειχθη απολυτως ορθη μιας και και διατηρησες σε υψηλο επιπεδο το σχολιασμο σου. Απο το νεο σχολιο σου αντιλαμβανομαι οτι μαλλον καταλαβες πως δε γκρινιαζουμε για τη διαιτησια σαν αμυαλοι χουλιγκανοι αλλα αντιθετα εκτιμαμε και επαινουμε τις σωστες διαιτησιες ακομα και οταν χανουμε. Σαφως και δικαιουστε να χασκογελατε με τους αντιπαλους οπαδους, παραγοντες ακομα και παικτες οταν βγαινουν εκτος οριων. Το γελιο δεν εβλαψε ποτε και κανεναν. Επιμενω παντως -γιατι ετυχε να καθομαι αναμεσα στους δικους σας φιλους- οτι μερος των χαριτολογηματων τους απευθυνοταν στον δικο σας coach. Σε καθε περιπτωση παντως οι προπονητες ειναι δημοσια προσωπα, δε μπορει παρα να υφιστανται κριτικη απο φιλους και αντιπαλους και επομενως δε χρειαζεται να ... Αλεφαντιζουν! Για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις η τελευταια προταση μου περι ΥΠ.ΠΟΛ. αναφεροταν στον πρωτο διαιτητη του αγωνα.

      Διαγραφή