Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Θεοι και Δαιμονες ......

εβαλαν το χερι τους για να κανει η ομαδα μας τη δευτερη ηττα της στο πρωταθλημα, εκτος εδρας και με αντιπαλο τον Πανελληνιο. Ακομα κι ετσι παντως χρειαστηκαν πεντε σετ για να υποκυψουμε, το tie-break εφτασε στο 14-16 και οι συνολικοι ποντοι του αγωνα ηταν 105-102 υπερ μας! Καποιες φορες η θεληση δεν ειναι αρκετη, πρεπει να σε θελει λιγακι και η τυχη...
Το πρωτο σετ το πηραμε δια περιπατου με σκορ 25-13 και συνεπως δε χρειαζεται κανενα περαιτερω σχολιασμο. Πολυ ασχημα παιξαμε στο δευτερο σετ -χωρις προφανη λογο- σε ολους τους τομεις, υποδοχη, επιθεση και αμυνα και δικαιολογημενα το χασαμε με σκορ 20-25. Ειναι χαρακτηριστικο οτι απο τους εικοσι ποντους που πηραμε στο σετ μονο οι εννεα (45%) οφειλοταν σε δικες μας προσπαθειες. Για να γινει αντιληπτο το ποσο χαμηλο ειναι αυτο το νουμερο, στο δευτερο χειροτερο σετ μας το αντιστοιχο ποσοστο ηταν 62%.
Σκωτσεζικο ντους μας επιφυλασσε το τριτο σετ. Βρεθηκαμε πισω στο σκορ με 14-17. Περασαμε μπροστα με 19-17. Αντε παλι πισω με 19-23. Ευτυχως πηραμε τελικα ενα ποντο απο το παιχνιδι κερδιζοντας το σετ με 25-23.
Ολα πηγαν στραβα στο τεταρτο σετ. Στις αρχικες του φασεις τραυματιστηκε ελαφρα η Σοφια Κατσικα. Εχοντας πετυχει 11 ποντους (2 ασσους, 3 μπλοκ) ως εκεινη τη στιγμη ηταν η πρωτη σκορερ της ομαδας μας. Απο τη στιγμη του τραυματισμου της δικαιολογημενα σιγησε και τελικα αντικατασταθηκε απο τη Μαριαννα Μπιτσοπουλου που προσπαθησε μεν φιλοτιμα αλλα ειναι προφανες οτι της λειπουν παιχνιδια για να αποτελεσει ισαξια λυση στη θεση της ακραιας.
Σαν να μην εφτανε αυτο, στο 6-7 τραυματιστηκε και η Αθηνα Χρυσομαλλη. Την ωρα που γραφονται αυτες οι γραμμες δεν ειναι γνωστη η σοβαροτητα του δικου της τραυματισμου. Πολλα θα κριθουν για την ομαδα μας απο το διαστημα της δικης της απουσιας. Σε καθε περιπτωση ως την ωρα που αποχωρησε ειχε πετυχει 5 ποντους (1 ασσο, 1 μπλοκ) και ειχε οργανωσει με το γνωστο χαρισματικο της τροπο το παιχνιδι μας. Η Ρεα Παναγιωτου που την αντικατεστησε μοχθησε κατι παραπανω απο φιλοτιμα για να μη φανει το κενο της συμπαικτριας της και στον οργανωτικο τουλαχιστον τομεα το καταφερε σε πολυ μεγαλο βαθμο.
Αναμενομενα το τεταρτο σετ χαθηκε με σκορ 21-25 παρ'οτι με τη Μπιτσοπουλου στο σερβις κοντεψαμε να φερουμε τα πανω-κατω, μειωνοντας απο το 16-22 στο 21-22! Το tie-break εσπασε καρδιες, πηγε ποντο-ποντο και χαθηκε τελικα αφου χρειαστηκε δυο φορες η μπαλα να διατρεξει ολη την κορδελα του φιλε πριν καταληξει στο τερεν μας.
Ειναι κριμα που η σουπερ εμφανιση της Αφροδιτης Χατζησωκρατη δε συνοδευτηκε απο μια μεγαλη νικη. Πετυχε 16 ποντους (2 ασσους) εβγαλε ενα καρο αμυνες και γενικα ηταν πανταχου παρουσα. Αρκετα καλη και η Ναντια Μωραϊτιδη πετυχε 15 ποντους (4 ασσους) οπως και η Λουκια Παπαγιαννοπουλου με 10 ποντους (4 μπλοκ) που μας εξεπληξε μαλιστα ευχαριστα με τις πολυ ενθουσιωδεις αντιδρασεις της στους ποντους που πετυχε. Η Αγγελικη Λιουκα επεστρεψε στο τριτο σετ στη συνθεση της ομαδας μας, πετυχε 6 ποντους (2 μπλοκ) και μαζι με τη Ελεαννα Πολυχρονακη (3 ποντοι) λιγο ελειψε να φερουν τουμπα το tie-break και να γινουν ηρωϊδες σε μια ουτως ή αλλως ηρωϊκη προσπαθεια των παικτριων μας.
Ο Νεστορας Τσιτσικας και η Μαρια-Χριστινα Χαμπιλου εκαναν μια καλη διαιτησια. Περισσοτερο παντως σαν παρατηρηση παρα σαν γκρινια, δε μπορει το πασαρισμα των δικων μας πασαδορων να αντιμετωπιζεται με τον ιδιο τροπο που αντιμετωπιζεται το πασαρισμα πολλων απο τους πασαδορους της κατηγοριας μας. Και η Αθηνα αλλα και η Ρεα εχουν ελαχιστη χρονικη διαρκεια επαφης με τη μπαλα αντιθετα απο τις περισσοτερες πασαδορους που σπρωχνουν, στριβουν και γενικοτερα ταλαιπωρουν τη μπαλα με τις πασες τους. Δεν περιμενουμε βεβαια ολες οι πασες των αντιπαλων να δινονται διπλες αλλα τουλαχιστον να σφυριζονται ορισμενες ωστε να αποδιδεται μια σχετικη δικαιοσυνη.
Η μαχη συνεχιζεται, ευχες για γρηγορη επανοδο στην Αθηνα και τη Σοφια.
Η συνθεση μας: Βασαλου (L), Βουτσαρα, Κατσικα, Κρομμυδα(L), Λιουκα (c), Μπιτσοπουλου, Μωραϊτιδη, Παναγιωτου, Παπαγιαννοπουλου, Πολυχρονακη, Εμμανουηλ, Χατζησωκρατη, Χριστοφοριδου, Χρυσομαλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου