Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Νικη της χρονιας ......

μεχρι την επομενη βεβαια γιατι δε νομιζω οτι τα κοριτσια της γυναικειας μας ομαδας αδειασανε το σακουλακι με τις εκπληξεις απο την ογδοη αγωνιστικη του πρωταθληματος! Παρ'ολα αυτα η εντυπωσιακη ανατροπη με αντιπαλο τις ενισχυμενες Αμαζονες της Νεας Ερυθραιας θα παιξει κατα πασα πιθανοτητα μεγαλο ρολο στη διαμορφωση της τελικης βαθμολογικης μας θεσης. Σε καθε περιπτωση η ομαδα μας πετυχε την εκτη νικη της στο πρωταθλημα - μονο η πρωτοπορος Αγια Παρασκευη εχει περισσοτερες - απο τις οποιες τις μισες στο tie-break! Καταλαβαινει ευκολα κανεις ποσο σπουδαιες ειναι τετοιες οριακες νικες για μια ομαδα που προσπαθει να συγκερασει τη σοβαροτητα και την εμπειρια λιγων παικτριων της με τον ενθουσιασμο αλλα και την απειρια των περισσοτερων απ' αυτες. Ο Αντωνης Πουμπουρας - με την πολυτιμη βοηθεια του Γιωργου Κερκινε - ειναι ηλιου φαεινοτερον οτι κανει σπουδαια δουλεια προς αυτη την κατευθυνση.
Τα δυο χειροτερα σετ της χρονιας ηταν για την ομαδα μας τα δυο πρωτα του αγωνα. Σερβις στις μπασκετες του 'σαλουν', επιθεσεις κατα ριπας στο φιλε, μπλοκ-αουτ με προφανη αλλα ανεξηγητο στοχο τη δευτερη διαιτητη του αγωνα και αλλα ομορφα! Το οτι χασαμε το πρωτο σετ με 24-26 μαλλον οφειλεται στο γεγονος οτι οι φιλοξενουμενες δεν την περιμεναν τοσο κακη εμφανιση. Στο δευτερο σετ που το χωνεψαν χασαμε με 15-25 και το σκορ μαλλον κολακευει τον τεραστιο αριθμο των λαθων μας.
Θελεις η φιλοτιμια των αθλητριων μας, θελεις τα τεχνικα τρυκ του coach, θελεις η πιστη της ορεξατης εξεδρας μας που δεν ελεγε να το βαλει κατω παντως η ομαδα μας εμφανιστηκε αγνωριστη στο τριτο σετ. Κερδισαμε με 25-21 με βελτιωση σε ολους του επιμερους τομεις του παιχνιδιου και μαλιστα με 20 στους 25 ποντους (ποσοστο 80%) κερδισμενους απο δικες μας προσπαθειες, οχι δηλαδη λαθη των αντιπαλων. Με κεκτημενη ταχυτητα κερδισαμε και το τεταρτο σετ με 25-15 εκτροχιαζοντας τους ηδη ενθουσιωδεις φιλους της ομαδας στην εξεδρα! Το tie-break ηταν κατι παραπανω απο συναρπαστικο. Ολοκληρωσαμε την ανατροπη με 15-11 και με 14 στους 15 κερδισμενους ποντους δικους μας (ποσοστο 93%!!!). Παπαγαρα ολε ......
Μπορει να εστειλε τεσσερα σερβις στα περιστερια η Αναστασια Μικρουδακη αλλα κατα τα αλλα εκανε μια συγκλονιστικη εμφανιση με ρεκορ που δυσκολα θα καταριφθει μεσα στη σεζον: 28 ποντοι (3 ασοι) κατι παραπανω απο ενα σετ δηλαδη απο δικες της επιθεσεις! Πολυ καλη εμφανιση και απο την Τανια Ιλανιδου με 14 ποντους (2 ασους) ιδιαιτερα στο καθοριστικο πεμπτο σετ. Μεγαλες βοηθειες πηρε η ομαδα απο τις κεντρικες της Κατερινα Σκιτζη με 11 ποντους (3 ασους) και Αγγελικη Λιουκα με 10 ποντους (2 μπλοκ). Η Αφροδιτη Χατζησωκρατη ηταν εκει στα δυσκολα με 7 ποντους (3 μπλοκ) και το επιθετικο παζλ της ομαδας συμπληρωσαν η Ρεα Παναγιωτου με 5 ποντους (2 ασους) και η Τατιανα Μολδοβανιδη με 4 ποντους. Η Δημητρα Βασαλου εκτος απο την παραπανω απο αξιοπρεπη υποδοχη βοηθησε οπως εχουμε ξαναεπισημανει και στη δημιουργια παιχνιδιου στις 'χαλασμενες' οπως λεμε μπαλιες.
Καλη διαιτησια απο τον Αλεξανδρο Σταριδα και την Αννα Παπασηφακη σε ενα παιχνιδι χωρις ιδιαιτερες δυσκολιες αλλα με μεγαλη διαρκεια, μεγαλη ενταση και βαθμολογικο ενδιαφερον και απο τις δυο ομαδες.
Η συνθεση μας: Λιουκα(c), Βασαλου(L), Χατζησωκρατη, Ιλανιδου, Μικρουδακη, Παναγιωτου, Σκιτζη, Βελουδη, Παπαγιαννοπουλου, Γεωργιου, Μολδοβανιδη, Κουγιουμπουναρλη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου