Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Κι ομως δεν ηταν ολα μαυρα......

'Απροσμενη' ηττα για τη γυναικεια μας ομαδα, εντος εδρας και με σκορ 1-3 απο την αντιστοιχη ομαδα του Α.Ο. Βαρης, μας γυρισε λιγο πισω βαθμολογικα αλλα και ψυχολογικα ιδιαιτερα εν οψει της εικοσαημερης διακοπης του πρωταθληματος για τα Χριστουγεννα και των συνεχομενων ντερμπυ με Α.Ο.Ν. Βυρωνα, Π.Α.Κ. Χαλανδριου, Α.Ε Γκραβας και Α.Ε. Αμπελοκηπων που μας περιμενουν μετα την Πρωτοχρονια.
Ποσο απροσμενη μπορει να θεωρηθει ομως η συγκεκριμενη ηττα; α) θα κουραστουμε να επαναλαμβανουμε οτι μια ομαδα που χτιζεται, οπως η δικια μας, θα εχει μετα πασης βεβαιοτητος ΄τρυπες' στην αποδοση της β) τα πιο 'πονηρα' παιχνιδια της σεζον -κατα τη γνωμη μας- ηταν αυτα με αντιπαλους  τις Αμαζονες και τη Βαρη, δυο ομαδες σε ανοδικη πορεια απο περυσι ικανες για το καλυτερο και το χειροτερο συγχρονως. Τις δυσκολιες της πρωτης τις ξεπερασαμε, της δευτερης οχι.... γ) οι νεαροι τεχνικοι Κωστας Σταϊκος και Μιλος Ραντοϊκοβιτς εχοντας στα χερια τους ενα μετριο υλικο εφτιαξαν ενα συνολο στηριγμενο στη σκληρη αμυνα που για να αντιμετωπιστει αποτελεσματικα χρειαζεται μεγαλη υπομονη. Καπου εκει χαθηκε το μετρημα στο παιχνιδι με την ομαδα του Α.Ο. Βαρης.
Τιποτε δε λειτουργησε σωστα στο πρωτο σετ που το χασαμε ευκολα με 18-25. Χαρακτηριστικο της σφιχτης αμυνας που προαναφεραμε το γεγονος οτι οι 17 απο τους 18 κερδισμενους μας ποντους οφειλοταν σε δικες μας προσπαθειες και μονο ενας(!) σε λαθος των φιλοξενουμενων.
Ελαφρα βελτιωση εμφανισαμε στο δευτερο σετ στο οποιο μαλιστα φτασαμε να προηγηθουμε με σκορ 22-19. Η ελλειψη ομως υπομονης και καποια ατομικα λαθη οδηγησαν σε απωλεια και αυτου του σετ με 24-26.
Η καθυστερημενη -για πρωτη φορα φετος- αντιδραση του παγκου μας σε επιπεδο αλλαγων και ταϊμ-αουτ οδηγησε σε total recall την ομαδα μας στο τριτο σετ. Ολα λειτουργησαν στην εντελεια με αποτελεσμα να κερδισουμε το σετ δια περιπατου με σκορ 25-13. Αρκετα καλα παιξαμε και στο τεταρτο σετ. Δυο ατομικα λαθη στο 24-22 υπερ μας ηταν ομως αρκετα για να μας στερησουν τη δυνατοτητα του tie-break και να οδηγησουν τελικα και αυτο στις φιλοξενουμενες με σκορ 25-27.
Υπηρξαν και φωτεινες αποχρωσεις στην απογοητευτικη βραδια. Η Σοφια Παϊκου φωναξε ξανα 'παρουσα' με εξαιρετικες υποδοχες και καιριες αμυνες. Η Λουκια Παπαγιαννοπουλου προσθεσε λυσεις στο κεντρο του φιλε με 6 ποντους (2 ασους). Η Τατιανα Μολδοβανιδη εκανε την καλυτερη της εμφανιση φετος με 14 ποντους (2 ασους) και κυριως προσθεσε τον απαραιτητο 'τσαμπουκα' σε μια ομαδα που οπως ειπαμε της ελλειψε η υπομονη.
Καλη εμφανιση και απο τη Αγγελικη Λιουκα με 14 ποντους (2 μπλοκ, 2 ασους), απο την Αναστασια Μικρουδακη με 18 ποντους (4 ασους) και τη Ρεα Παναγιωτου με 8 ποντους (3 μπλοκ, 3 ασους). Αν η αρχηγος δεν ειχε χασει το σερβις στο 24-22 του τεταρτου σετ και οι δυο τελευταιες ειχαν μπει νωριτερα στο πνευμα του παιχνιδιου, πιθανοτατα θα μιλαγαμε για ενα τελειως διαφορετικο αποτελεσμα.
Η Καλλιοπη Λιδωρικιωτη και ο Βαγγελης Μαρκατσας δεν εκαναν κακη διαιτησια εχασαν ομως λιγες και καθοριστικες για τη εξελιξη του αγωνα φασεις. Δε θα επεκταθουμε στο θεμα αυτο για να μη δημιουργηθει η εντυπωση οτι η ηττα πρεπει να χρεωθει στα οποια διαιτητικα λαθη.
Η συνθεση μας: Παναγιωτου, Βελουδη, Παϊκου(L), Παπαγιαννοπουλου, Σκιτζη, Λιουκα(c), Χατζησωκρατη, Μικρουδακη, Βασαλου(L), Μολδοβανιδη, Γεωργιου, Ιλανιδου.
Υ.Γ. Καποιοι φιλοι στη εξεδρα εχουν παρανοησει μερικα πραγματα. Η βιντεοσκοπηση των αγωνων και η αναλυση που ακολουθει ειναι πολυτιμα εργαλεια στη βελτιωση της ομαδας. Τους καλω στο ματς του δευτερου γυρου οπου θα καταλαβουν περα πασης αμφιβολιας τι σημαινει 'διαβαζω' τον αντιπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου