Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Χαιρετισματα λοιπον ... στην εξουσια***

Το γηπεδο στο παρκο του Γουδη ηταν ασφυκτικα γεματο. Για την ακριβεια αφου γεμισαν οι εξεδρες, γεμισαν και τα σκαλακια των εξεδρων, εμειναν και καμποσοι θεατες ορθιοι -για δυομιση ωρες παρακαλω- μπροστα στην πορτα του Κλειστου.
Οι φιλοι και των δυο ομαδων θα επρεπε να εχουν βιντεοσκοπηθει και να προβαλονται non-stop στα video-walls των γηπεδων ανα την επικρατεια, μπας και βαλουν μυαλο τα 'καμενα' πρεζακια και τα στρατιωτακια των προεδρων που τα καταφεραν και μας εδιωξαν μαζικα απο τις Κυριακατικες εξεδρες. Συνθηματα, χειροκροτηματα, κλιμα θερμο αλλα απολυτα πολιτισμενο χωρις την παραμικρη βρισια ή προσπαθεια δημιουργιας τεχνητης εντασης.
Τα κοριτσια και των δυο ομαδων κατεθεσαν ψυχη και σωμα στο τερεν, σιγουρα ντοπαρισμενες κι αυτες απ'το εκπληκτικο κλιμα που δημιουργησαν οι φιλοι τους εκτος παρκε. Ειναι κριμα που μονο οι μισες απ'αυτες εφυγαν χαρουμενες απο το γηπεδο αφου ετσι προβλεπει η προκηρυξη του πρωταθληματος!
Ο Φωτης Μαρκατης πρεπει να το παρει χαμπαρι οτι οι μερες του στο αθλημα πρεπει να λαβουν αμεσα τελος. Οταν χανεις 10 φασεις σε ενα παιχνιδι που εληξε 105-104(!) δεν εισαι απλως ανεπαρκης αλλα επικινδυνος. Και δε μιλαμε για φασεις διαρκειας ή οριακες. Μιλαμε για σερβις που απο μεσα εγιναν εξω, για μπαλες εντος παιδιας που εγιναν εκτος αντενας και φυσικα για την αθεραπευτη πληγη των διπλων μπαλιων για την οποια εχουμε πλεον χασει καθε ελπιδα οτι μπορουν καποιοι διαιτητες να εφαρμοσουν τον κανονισμο. Το μονο παρηγορο ειναι οτι φετος ο Φωτακης δε μας εστειλε για ... σεξ οπως περυσι στο Βυρωνα αλλα μας εδωσε για ξεκαρφωμα και τρεις απο τις δεκα λαθος φασεις. Ευχαριστουμε αλλα δεν θα παρουμε. Κρεμα τη σφυριχτρα ... χθες ή μαλλον καλυτερα ... προχθες.
Οι προπονητες των δυο ομαδων φανηκαν τρομερα επηρεασμενοι απο την κρισιμοτητα του αγωνα, τη μεγαλη του διαρκεια και πιθανον την εντυπωσιακη παρουσια του κοσμου στην εξεδρα. Ο ενας τελειωσε τον αγωνα θεατης των τεκταινομενων με τον δευτερο του να εχει αναλαβει πληρως τον ελεγχο της ομαδας. Ο αλλος ξεχασε τη μιση του ομαδα στον παγκο με αποτελεσμα μετα τα μεσα του τεταρτου σετ -κοινως δυο ολοκληρες ωρες παιχνιδιου- που ορισμενες παικτριες του αρχισαν απολυτα φυσιολογικα να ρεταρουν, να τις αφησει στο παρκε μεχρι τελικης πτωσεως. Οι νομοι της ανθρωπινης φυσικοχημειας ειναι αμειλικτοι ειτε τους γουσταρουμε ειτε οχι. Κερδιζεις 2-1 σετ και 20-17 το τεταρτο και χανεις τελικα 25-27 το τεταρτο και 6-15 το tie-break. Πρεπει να εχεις πολλα χρονια προπονητικης στην πλατη για να καταλαβεις οτι μοναδικο σου προβλημα ειναι η κουραση;
23-25 χασαμε το πρωτο σετ με το 100% των ποντων μας να προερχονται απο δικες μας προσπαθειες. Πραγμα που σημαινει οτι οι γηπεδουχες δεν εκαναν ουτε ενα λαθος στο πρωτο σετ! Εντυπωσιακη η Αναστασια Βουτσαρα εμεινε στη γωνια του σερβις απο το 14-19 μεχρι το 21-19, πετυχε τρεις ασσους και κοντεψε να παρει μονη της το σετ.
25-16 πηραμε το δευτερο σετ, 25-22 το τριτο και 20-17 προηγηθηκαμε στο τεταρτο και καπου εκει μειναμε απο καυσιμα ή μαλλον ξεχασαμε το μπιτονι της βενζινας στο port-baggage. Η σειρα μεταφερεται στο γηπεδο μας τη Δευτερα αλλα το ψυχολογικο βαρος απο δω και περα πεφτει στη δικη μας πλευρα.
Πολυ καλη εμφανιση η Σοφια Κατσικα με 18 ποντους, εξισου καλη και απο τη Ναντια Μωραϊτιδη με 17 ποντους  (2 ασσους). Τρομερη εμφανιση απο τις κεντρικες μας: 15 ποντοι απο τη Λουκια Παπαγιαννοπουλου (4 μπλοκ, 2 ασσοι), 11 ποντοι (3 μπλοκ) απο τη Χριστινα Χριστοφοριδου. Σταθερα καλες η Αφροδιτη Χατζησωκρατη με 9 ποντους και η Αθηνα Χρυσομαλλη με 7 ποντους οπως και η Δημητρα Βασαλου στα αμυντικα της καθηκοντα. Τουλαχιστον οι τρεις απο αυτες βεβαια επρεπε να προστατευθουν στα τελευταια σετ του παιχνιδιου  απο την κουραση και την ενταση του παιχνιδιου.
Για την ιστορια εκτος απο τον ανεκδιηγητο πρωτο, δευτερη διαιτητης ηταν η Μαρια Οικονομου με λιγοτερα μεν λαθη αλλα με σαφως πλημμελη ελεγχο του χωρου που της αναλογει συμφωνα με τον κανονισμο.
Η συνθεση μας: Βασαλου (L), Βουτσαρα, Κατσικα, Ιλανιδου, Λιουκα (c), Μπιτσοπουλου (L), Μωραϊτιδη, Παναγιωτου, Παπαγιαννοπουλου, Πολυχρονακη, Χρυσομαλλη, Χατζησωκρατη, Χριστοφοριδου, Φραγκα.
***Στη σελιδα '15 days music' για να θυμηθουμε το εκπληκτικο τραγουδι του Βασιλη.

1 σχόλιο:

  1. Τέσσερα σχόλια μόνο:

    - Το παιχνίδι ήταν κανονικό κέρασμα από τον προπονητή στο τέταρτο σετ. Ξεκάθαρα λόγω των εμμονών που έχει επιδείξει καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Λίγη εμπιστοσύνη στο σύνολο του ρόστερ και σεβασμός στις παίκτριες που είναι εκεί παρόλο που εσύ επειδεικτικά τις αγνοείς δεν βλάπτει.
    - Δεν χρειάζεται να είσαι προπονητής για να δεις αυτό που έβλεπε όλο το γήπεδο στο τέταρτο σετ.
    - Η επίθετική ανυπαρξία σε κρίσιμα σημεία του αγώνα κόστισε. Σοβαρά; 5 σετ μέσα - 9 πόντοι και 25% ποσοστό σε τελειωμένες μπάλες;
    - Ας στηρίξουμε την ομάδα στο επόμενο ματς και ας ελπίσουμε οι επιλογές κατά τη ροή του ματς να είναι πιο ορθολογικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή