Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Νικη ... (?) ... (!) ...

Ο coach παρακαλεσε η αναρτηση να μην εχει σαν τιτλο την αρχικη αυθορμητη ιδεα του συντακτη του μπλογκ γι'αυτο συμβιβαστηκαμε στη 'δημιουργικη ασαφεια' του παραπανω τιτλου ... Και πως αλλωστε να μην του κανεις το χατιρι του Αντωνη Πουμπουρα μετα το ρεσιταλ που εδωσε απο τον παγκο στον εκτος εδρας θριαμβο της ομαδας μας με αντιπαλο τη φιλοδοξη ομαδα των Αμαζονων της Νεας Ερυθραιας. Και δε μιλαμε μονο για τον τελειο χρονισμο των ταϊμ-αουτ και των αλλαγων του κατα τη διαρκεια του αγωνα αλλα κυριως για το 'διαβασμα' του αντιπαλου στον προ 17 ημερων αποκλεισμο μας απο τη συνεχεια του κυπελου. Το εχουμε ξαναγραψει απο αυτη τη στηλη: ο coach μπορει καποιες φορες να αιφνιδιαστει απο τον απροσμενα καλο αντιπαλο στον πρωτο γυρο αλλα στο δευτερο γυρο η ομαδα του παρουσιαζεται εντυπωσιακα μελετημενη και προετοιμασμενη απεναντι στον ιδιο αντιπαλο. Κι αυτο μεταφραζεται σε πολλες ωρες 'βιντεοθεραπειας' και για τον ιδιο αλλα και για τις παικτριες του.
Και για να ευλογησουμε και λιγο τα γενια μας, γραφαμε στην αναρτηση της 24ης Οκτωβριου (μετα το ματς κυπελου με τις Αμαζονες):  'Δυομιση ωρες διηρκεσε ο προημιτελικος του κυπελου με αντιπαλο τις Αμαζονες της Νεας Ερυθραιας, δινοντας μας μια πρωτη γευση για τις μαχες που προκειται να επακολουθησουν στο πρωταθλημα.' Αλλες δυομιση λοιπον διηρκεσε ο πρωτος μεταξυ μας αγωνας του πρωταθληματος μονο που αυτη τη φορα αποφυγαμε τα μπλακ αουτ και καταφεραμε να φυγουμε με μια μεγαλης σημασιας νικη απο το 'Στελιος Καλαϊτζης'. Ποσο μεγαλης; Θα φανει το Μαρτη οταν θα κανουμε ταμειο για το φιναλε της σεζον. Μεχρι τοτε, υπομονη ...
25-19 κερδισαμε το πρωτο σετ με πρωταγωνιστρια τη Δημητρα Βασαλου που στην κυριολεξια δεν αφησε μπαλα να ακουμπησει στο παρκε και επαιξε και το ρολο του πασαδορου σε παμπολλες φασεις. Μονοι μας καναμε το παιχνιδι ντερμπυ στο δευτερο σετ. Προηγηθηκαμε με σκορ 15-7, αφησαμε τον αντιπαλο να πλησιασει στο 19-18 και στη ρωσικη ρουλετα που ακολουθησε χασαμε το σετ με 31-33(!)
Ολα λειτουργησαν λαθος στο τριτο σετ. Απογοητευμενη η ομαδα μας απο την εξελιξη του δευτερου σετ και με την πασαδορο μας κουρασμενη απο τη μεγαλη διαρκεια του αφησαν τη διαφορα στο σκορ να παρει διαστασεις συντριβης. Η εισοδος της Ρεας Παναγιωτου συμμαζεψε το σκορ σε λογικα επιπεδα (16-25) και εδωσε τις απαραιτητες ανασες στην Αθηνα Χρυσομαλλη (7 ποντοι, 2 ασσοι, 2 μπλοκ).
Επαιξε στο μισο περιπου αγωνα η Σοφια Κατσικα και προλαβε να πετυχει 14 ποντους ολους απο επιθεσεις(!). Κυριως με τη δικη της συμβολη κερδισαμε το τεταρτο σετ σχετικα ευκολα με σκορ    25-20. Δεν παρουσιαστηκε δευτερη ομαδα στο τερεν στο tie-break. Τα καναμε ολα τελεια και το τελικο 15-3 δε χρηζει κανενος σχολιου.
Ρεκορ για φετος ξαναεκανε η Ναντια Μωραϊτιδου με 22 ποντους (1 ασσο). Σταθερα καλες η Τανια Ιλανιδου με 12 ποντους (2 ασσους) και η Λουκια Παπαγιαννοπουλου με 9 ποντους (1 μπλοκ). Εμφανως τρακαρισμενη στην πρωτη της εμφανιση η Ελεαννα Πολυχρονακη εκανε αρκετα λαθη αλλα πετυχε και 6 πολυτιμους ποντους (1 μπλοκ).
Ρεσιταλ διαιτησιας απο τους Παναγιωτη Καπανταη και Θωμα Πικραμενο. Ιδιως ο πρωτος μαλλον δεν εχασε ουτε μια φαση και ειχαν ουκ ολιγες τα πεντε σετ που παιχτηκαν.
Η συνθεση μας: Βασαλου (L), Βουτσαρα, Ιλανιδου (c), Κατσικα, Κουγιουμπουναρλη, Μπιτσοπουλου (c), Μωραϊτιδη, Παναγιωτου, Παπαγιαννοπουλου, Πολυχρονακη, Φραγκα, Χατζησωκρατη, Χριστοφοριδου, Χρυσομαλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου