Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ο φοβος του τερματοφυλακα πριν το πεναλτυ

Ετσι αποδοθηκε στα Ελληνικα -ελαφρα παραφρασμενος- ο τιτλος της ταινιας του Βιμ Βεντερς (1972). Ο πρωτοτυπος τιτλος ηταν 'Το αγχος του τερματοφυλακα πριν το πεναλτυ', αλλα ουτως ή αλλως ο σκηνοθετης προσχηματικα χρησιμοποιει εναν τερματοφυλακα που αποβαλλεται σαν, δραστη μιας δολοφονιας χωρις κανενα ουσιαστικα προφανη λογο.
Η φραση περασε αμεσα στην καθημερινη φρασεολογια των αθλητικογραφων γιατι εξεφρασε με τον καλυτερο τροπο μια ασχημη πλευρα της αθλητικης πραγματικοτητας: το αγχος που κυριευει αθλητες, προπονητες, παραγοντες, οπαδους οταν ενας αγωνας δεν εχει την επιθυμητη γι' αυτους εξελιξη. Και που δυστυχως εχει στειλει διαχρονικα πολλους απ' αυτους στον αλλο κοσμο πριν την ωρα τους.
Το τελευταιο θυμα αυτου του αγχους ηταν δυστυχως ενας ανθρωπος του βολλεϋ: ο Χρηστος Παπαθανασιου, προπονητης της Θετιδας Βουλας εδω και αρκετα χρονια, εχασε χθες τη ζωη του μετα απο εμφραγμα που υπεστη λιγο μετα τη ληξη του tie-break της ηττας της ομαδας του απεναντι στον Ηλυσιακο για το 1ο ομιλο του πρωταθληματος της Α2 εθνικης κατηγοριας. Ο coach γεννηθηκε στη Λαρισα την Πρωτομαγια του 1970 και υπηρξε αθλητης του Ιωνικου, του Κτησιφωντα, των Ναυπηγειων και του Πανερυθραϊκου. Σαν προπονητης εργαστηκε εκτος απο τη Θετιδα στο Φοινικα Συρου, τους Τραχωνες και τα Βριλησσια. Για την ιστορια το tie-break τελειωσε με σκορ 19-21!
Στη μνημη του θα κρατηθει ενος λεπτου σιγη στους αγωνες αυτης της βδομαδας. Ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου