Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Νεα ομαδα αλλα με γνωριμο αγαπημενο στυλ!

Τεσσερα μολις χρονια πριν, ο Αντωνης Πουμπουρας γυρισε σε μια ομαδα που απο τα σαλονια της Α1 κατρακυλησε -σε λιγοτερο απο μια δεκαετια-στη δευτερη κατηγορια του τοπικου πρωταθληματος της Αθηνας. Χρειαστηκε απλα η συνταγη του Αντωνη -δουλεια, αγαπη για την ομαδα, παλι δουλεια, χαμηλο προφιλ, ξανα δουλεια, αγωνας μεχρι τον τελευταιο ποντο και .... δουλεια για να σηκωσει κεφαλι το τμημα βολλεϋ του Α.Σ. Παπαγου και να επιστρεψει σε χρονο ρεκορ στις εθνικες κατηγοριες.
Φετος ο coach κανει μια νεα αρχη. Με καλυτερες -κατα τη γνωμη μας- προοπτικες απο την προηγουμενη φορα αφου α) βρισκεται ηδη στη Β΄ Εθνικη, β) στο εμψυχο δυναμικο του συλλογου παρεμεινε μια μικρη αλλα κομβικη ομαδα νεων αλλα εμπειρων αθλητριων και γ) το υπολοιπο ανθρωπινο υλικο της ομαδας αποτελειται απο πολυ νεες και ταλαντουχες αθλητριες.
Μια πρωτη γευση απο το νεο Α.Σ. Παπαγου πηραμε την περασμενη Κυριακη στη Χαλκιδα για την πρωτη αγωνιστικη του κυπελου. Μπορει ο τοπικος Ο.Π.Ε.Ρ να ηταν σχετικα ευκολος αντιπαλος και η νικη με 3-0 να ηρθε σε λιγο πανω απο μια ωρα αλλα το μηνυμα ηταν σαφες: με τις μισες περιπου ομαδες της κατηγοριας μας θα εχουμε μετα βεβαιοτητος τον πρωτο λογο.
Και ερχομαστε στην πρεμιερα του πρωταθληματος. Αντιπαλος εντος εδρας το Π.Α.Κ. Χαλανδριου, κυπελουχος της προηγουμενης περιοδου σε ενα τελικο μαλιστα που επικρατησε της πρωταθλητριας Παλληνης. Αποτελεσμα 3-2 υπερ μας σε ενα εντυπωσιακο ως προς τη διακυμανση παιχνιδι: 25-23, 25-22, 17-25, 12-25, 15-10. Στα δυο πρωτα σετ μιλησε η δουλεια, στα δυο δευτερα η απειρια, στο tie-break το παθος των παικτριων μας εγειρε την πλαστιγγα αποφασιστικα στη μερια μας.
Ο τιτλος της κορυφαιας πηγαινει δικαιωματικα στη Μαρινα Γεωργιου: 16 ποντοι (5 ασοι) απο τους οποιους οι 9 στο δευτερο σετ που πρακτικα το πηρε μονη της! Την ακολουθησε η Αναστασια Μικρουδακη με 12 ποντους και σταθερη αποδοση σε ολα τα σετ του παιχνιδιου. Απο κοντα η νεα αρχηγος Αγγελικη Λιουκα με 10 ποντους (3 μπλοκ) και μερικους ιδιαιτερα κομβικους στο tie-break οταν η γαλαζοκιτρινη ειχε πλεον παρει φωτια και εκαιγε τα δαχτυλα! Σημαντικη βοηθεια απο την Τανια Ιλανιδου με 7 ποντους (3 ασους), επισης μερικους κρισιμους στο πεμπτο σετ. Η Τατιανα Μολδοβανιδη με 5 ποντους και η Κατερινα Σκιτζη με 4 ποντους (3 μπλοκ) εκαναν αισθητη και ουσιαστικη την παρουσια της νεοτερης γενιας της ομαδας μας. Μαγικα εκανε ο Αντωνης Πουμπουρας με τους πασαδορους και τα libero μας: η Ειρηνη Βελουδη και η Ρεα Παναγιωτου μοιραστηκαν με επιτυχια την οργανωση του παιχνιδιου ενω η Δημητρα Βασσαλου και η Σοφια Παϊκου υποδεχτηκαν σχεδον αλανθαστα τις επιθεσεις των φιλοξενουμενων.
Η Ειρηνη Μουλα και ο Γιωργος Τουμπανακης ειχαν ενα καλο διαιτητικο βραδυ αν και παρα τη μεγαλη διαρκεια του αγωνα (δυο ωρες και εικοσι λεπτα) οι δυσκολες φασεις ηταν περιορισμενες σε αριθμο. Η εξεδρες του 'saloon' ειχαν αρκετο και ζωηρο κοσμο και ιδιαιτερα οι οπαδοι των γηπεδουχων βρηκαν και στοχο των πειραγματων τους τον προπονητη του Π.Α.Κ.!
Η συνθεση μας: Βασσαλου(L), Βελουδη, Γεωργιου, Ιλανιδου, Κατσικα, Λιουκα(c), Μικρουδακη, Μολδοβανιδη, Παϊκου(L), Παναγιωτου, Σκιτζη, Χατζησωκρατη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου